Przyszedł na Świat by Zbawić Człowieka, Ten ;
który mówił o Sile Miłości...
Przyszedł na Świat Niechciany; lecz Pełen
Niewinności...
Przyszedł na Świat Delikatny jak Baranek;
przyszedł na Świat przez Ducha Świętego
Napajany..
Przyszedł na Świat, On - Pan Tego Świata, co jak
przystało na Boga- z ludźmi się Zbratał...
Przyszedł na Świat ; by Zbawić Dusze, by
zawsze już z Nami Być...
Przyszedł na Świat, by Znosić Katusze i Nam dać
Wytchnienie w Ciężki Czas...
A kiedy już Nastało Zbawienie, Pokazał Jak Można "Kochać Świat".