Literatura

"Zazdrość" (wiersz)

Róża

Zazdrość zjada Dusze Przeczyste jak tafla lodu w której można się "przeglądać"..i zniszczyć Je...

 

Kiedy już widzą Ci, których zowiemy "wrogami", zabierają Nam Przyszłość...

 

Zazdrość jest jak Trud Niechciany czy też Zbyt Obojętna Bliskość...

 

Kiedy już Zazdrosnym Zostaniesz, to Twoja  Wola stworzy z Ciebie Niewolnika Uczuć

 

Brudnych...nie Czystych..

 

Zazdrość to również dla Nas Przestroga przed Odejściem od Boga...

 

Nie ten Zazdrości, kto Kocha...Drugiego, tego Nam Najbliższego...

 

Więc, Zazdrosnym jest być Łatwo," lecz co to?" -pytam się, czy" zazdrość to nie przekleństwo

 

po Dziś Dzień ? "

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 pazdziernika 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca