MAMMONA

Sylwia Aszendorf

 

KOCHAĆ TO ZA MAŁO
BO ŚWIATEM RZĄDZI
MAMMONA
TA DIABELSKA WARTOŚĆ
WYRZUCIŁA Z SERC BOGA
NIE LICZĄ SIĘ UCZUCIA
MIŁOŚĆ I PRZYJAZŃ
BRATERSKA
WAŻNE JEST KONTO
W BANKU
I WILLA Z PLAŻĄ 
NADMORSKĄ

RODZINA TO DEFICYT
KAŻDY WALCZY O SWOJE
POMAGAĆ PRZECIEŻ TRZEBA
LECZ TYLKO 
W JEDNĄ STRONĘ
A GDY SIĘ NOGA PODWINIE
NIE LICZ 
ŻE KTOŚ CI POMOŻE
MAMMONA 
ZŁUDNA KOCHANKA
ZAGŁUSZA SERCA
MOWĘ

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny+ 3 głosy
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 26 października 2015
anonim