Literatura

"Szacunek" (wiersz)

Róża

Szacunek jest tym czego Ci trzeba, "Moje Kochanie"; gdyż właśnie Szacunek

 

daje Ludziom "O sobie pamiętanie". 

 

Pamiętamy wtedy o tym gdzie Godność się pojawia, która jest niczym Bóg ,który

 

Wszystkich Ludzi Zbawia.

 

Szacunek to taki stan rzeczy,któremu nawet Sam Najwyższy Władca, nie zaprzeczy.

 

Dla Szacunku,możemy poświęcić swe Życie i "czerpać" z Godnego Życia

 

jak najbardziej "obficie".

 

To właśnie Godność i Szacunek 'przewlekają się " tworząc "nowy wizerunek" na

 

"obrazie marzeń" po dziś dzień.

 

A Ci wszyscy , którym brakuje Szacunku , czują się jakby byli-gdzieś daleko od

 

Godnego Pomyślunku.

 

Szacunek daje nam Moc i Siłę Istnienia, bez Szacunku nikt i nic , tak naprawdę

 

się nie zmienia.

 

Bo należy walczyć o Szacunek , tak to jest w Życiu, należy zmienić swój charakter,

 

Ego i "nie pozostawać ciągle w ukryciu".

 

Bo Szacunkowi należy się również Zmiana, by Ludzie szanowali się już od rana.

 

Kiedy "staniemy już na własnych nogach" to Szacunek będzie z Nami Zawsze

 

i to jest fakt dokonany.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 pazdziernika 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca