Literatura

"Spada Liść -Jesień" (wiersz)

Róża

Spada liść na drogę, spada liść...który przykrywa Złote drogi, by zawitać

 

Jesień już dziś.

 

 

Ten liść spada, bo coś nagle kończy się ; o sobie "opowiada" gdy lato

 

już dawno "śpi".

 

Kiedy liść spada to Taniec Radosny "oddaje" Jesień, wśród kolorów drzew : l

 

liściastych , iglastych, a liście i igły obijają się o drzewa...

 

Gdy spada liść i przychodzi Jesień , zaskakuje Nas Ludzi, bo kolorowo i

 

"malowniczo" zaczyna się dzień.

 

Gdy spada liść to kończy się biało-czarny, zbyt ponury dzień ,ten liść ma

 

nawet fenomenalnie "malowniczy cień".

 

Gdy spada liść i Jesień mówi:"Muszę być kolorowa", to jest tak jak gdyby

 

byśmy malowali  "Pejzaż Jesienny od nowa".

 

Gdy spada liść pragniemy zobaczyć jak się "pięknie mieni"w swojej

 

"nietypowości", kolorze czerwonym,żółtym i z zieleni.

 

Na koniec, dodać trzeba,że :"Gdy liść znów spada , to coś się kończy; lecz

 

z drugiej strony zaczyna się budzić nowy dzień".


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 pazdziernika 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca