Miłość jest jak Stary Dąb, który swych dni nie liczy...to ten, który już Żyje tyle lat i się z
Nikim i z Niczym "nie liczy".
Dlaczego tak jest. możecie zadać Mi pytanie?
Ten Stary Dąb, po prostu Żyje a jego liście są "owocami" Jego Istnienia, i "nie
obchodzi" Go. czy wszystko dookoła się Zmienia.
Tak, Miłość jest jak Balon , wypełniony Gazem- z jednej strony jest Ciężka, lecz w
Środku jest lekka Duchem , i Istnieje tu na zawsze w Naszych Sercach Razem.
Miłość jest ponadto jak Ptak zwany Mewą , który leci do góry, by Złapać rzucony
przez Ludzi "okruch chleba", by się Nasycić do Końca; niczym Ameba, która dość
znacznie "pochłania" pokarm i jest trochę niebezpieczna, gdy już się nasycić może.
Tak, jest wiele porównań do Miłości, a najważniejsze w tym wszystkim jest to,
że mimo Ciężkości tego Uczucia i jej Zachłanności, jest Ona i tak Pełna Niewinności.