Literatura

"Jak daleko..." (wiersz)

Róża

Jak daleko "kroczy" Twoja Miłość, gdy "pragnie" Uniesienia i Twojej Bliskości.

 

Jak daleko "biegnie" Twoja Miłość, gdy trzeba Jej "nagłego przybliżenia".

 

Jak daleko Twoja Miłość , może "przejść"; tysiąc lat; dramatów i złych sytuacji.

 

Jak daleko Twoja Miłość "rzuca dysk", by "odnieść rekord"; w przyszłości.

 

Jak daleko Twoja Miłość będzie tam , gdzie jest brak lub nie ma braku Ludzkiej 

 

Niewinności.

 

Jak daleko Twoja Miłość, "przekroczy próg uczciwości" gdy nie jest jej brak Ludzkiej

 

Obojętności.

 

A odpowiedź jest jedna:"Miłość jest tak daleko czasem ; mimo,że jest Ona nie raz

 

Powszednia; lecz nie Ci, Ją  "budują" którzy "odchodzą daleko"; lecz Ci, którzy zadają

 

pytanie" "Dlaczego?".

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 pazdziernika 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca