Literatura

powrót do przyszłości (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

(ref)

tańcz i pij i tańcz

dopóki gra muzyka

dopóki nie poddały się zmysły

kolorowe światła zacierają zmarszczki

nie ważne ile mamy lat

przeszczepimy sobie młodość

albo cokolwiek innego

 

stawiamy kraty ze szkła

tną powietrze niedostrzegalnie

wiążemy dłonie słowami

mogą tylko klaskać

sycimy samotność nadmiarem

obecności

 

milczmy najgłośniej

na wielkim koncercie

mając siebie w sobie osobno

bywamy razem w pełni

księżycem cudzego światła

 

wszystko już było

kolejna sodoma uderza do głowy

przyjdą innowiercy i zamienią nazwy

dekadentyzm zamknie wieko

za jedno trumny czy śmietnika

 

morda w kubeł telewizora

bóg podany w skrócie

rozbłyskiem na słońcu

zaciemni wszystkie ekrany

zostawiając głupców głupcom

będziemy pierdolić albo zabijać

nie wiadomo co pierwsze


wyśmienity 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Margo 30 pazdziernika 2015, 16:46
"milczmy najgłośniej
na wielkim koncercie
mając siebie w sobie osobno
bywamy razem w pełni
księżycem cudzego światła"
...ten kawałek Jacku, jest dla mnie najlepszy. Pozdro:)
Bogusław Uściński 30 pazdziernika 2015, 19:18
będziemy się pierdolić albo zabijać
nie wiadomo co pierwsze
Jeżeli to drugie będzie pierwsze, to tego pierwszego już nie zdążymy :))
sycimy samotność nadmiarem
obecności
To bardzo trafne sformułowanie.
przysłano: 30 pazdziernika 2015 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca