powitanie napisane krzykiem

Michalina z Rotterdamu

jesiennego dnia anno domini dwa tysiące piętnaście
postanawiam pisać wiersze
wiersze i piosenki
choć już jestem emocjonalnie gruboskórna
niczym marynarz po trzydziestu latach na łajbie
czasami w sercu zbyt mocno zgrzytnie
i nie da się wstrzymać oddechu
nie wystarczy zazgrzytać zębami
policzyć do dziesięciu

 

na lądzie jakoś tak głupio krzyczeć w przestrzeń
bo paniom pospadają kapelusze
a panowie zaczną pukać w czoło
może opieka społeczna przyjdzie odebrać dzieci i kota

 

krzyczę bezgłośnie z długopisem w ręce
z rękami na klawiaturze

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 4 głosy
Michalina z Rotterdamu
Michalina z Rotterdamu
Wiersz · 7 listopada 2015
anonim
  • kopia cesarza  internetu
    Ja też nie kumam

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Michalina z Rotterdamu
    Chyba czegoś tu nie kumam...

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "żądanie zainteresowanej" dobre!
    bo dla obłudnej redakcyjki to rzucanie inwektywami przez ulubionego mithrilka było ok

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Ir
    Też się zgadzam z Mithrilem...czas, czytanie, wracanie do swoich tekstów robi swoje...Może i u Ciebie przeczytam ciekawy wiersz.
    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    i tutaj (chociaż) Mithril z tobą całkowicie się zgadzam

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Michalina z Rotterdamu
    Dzięki jacentus :) to tak fajnie jak możesz sobie poprostu popisać, umieścić, podzielić, zobaczyć co inni piszą. Pogadać. Jeszcze nie wiem do końca jak to działa, ale sie dowiem. Coś mi sie wydaje, że zagoszcze na dłużej.
    No i oj tak, masz racje, zbyt duzo dosadności

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Mithril
    sporo luk... wersyfikacja(?) przypadkowa
    - poddany odchudzeniu tekst (po przebudowie) mógłby zyskać


    niktważny - to ... /edytowany na wyraźne żądanie zainteresowanej/

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    niktważnym się nie przejmuj, jest bardziej gruboskórny niż marynarz na łajbie. Poza klikaniem głosów nie ma nic ważnego do powiedzenia na temat czyjejś - jakkolwiek radosno-smutnej - twórczości.
    Osobiście zmieniłbym tytuł na mniej dosadny, np. Morze i wykreśliłbym ostatnie dwa wersy oraz wers "wiersze i piosenki". Pozdr

    · Zgłoś · 8 lat temu