zostałem zwielokropkowany
ustawiony po przecinku
tak aby móc znaczyć
i rozpocząć to co nic nie znaczy
na kursie nowomowy
wpojono mi że to co dobre
można dobrowolnie ująć
i wszystko pozostawić przypadkowi
czas mierzony kreskami symbiozy kropek
czas mierzony kropkami w mutualizmie uproszczenia
czas mierzony pod kątem bezdomności
miejmy nadzieję że w Młodości uczucia to jedyne co nam pozostało