oczywiście, że to był zamach
oczywiście, że lepiej by było gdyby to BYŁ zamach
bo jak tak
możemy spokojnie wkroczyć z naszymi trupami
trupami wojsk
trupami czołgów
trupami broni
czujesz to podniecenie?
będziemy się strzelać
będziemy patrzeć jak umierają
jak giną marzenia o humanitaryzmie
jak marzenia o człowieczeństwie idą się paść na łąkach usłanych wystrzelanymi miliardami dolarów
nie ma to jak święta wojna
ale impreza
wreszcie można postraszyć bogobojnych
pokontrolować rozbuchany dobrobyt
a co!
a niech się boją!
niech się im włos na głowie jeży
niech się dają macać na lotnisku
niech ze strachem wsiadają do puszek szantażystek
oto celna fraza. spodobała mi się naprawdę.
reszta łopatologiczna.