(samo)lot

Michalina z Rotterdamu

oczywiście, że to był zamach
oczywiście, że lepiej by było gdyby to BYŁ zamach
bo jak tak
możemy spokojnie wkroczyć z naszymi trupami
trupami wojsk
trupami czołgów
trupami broni

 

czujesz to podniecenie?
będziemy się strzelać
będziemy patrzeć jak umierają
jak giną marzenia o humanitaryzmie
jak marzenia o człowieczeństwie idą się paść na łąkach usłanych wystrzelanymi miliardami dolarów

 

nie ma to jak święta wojna
ale impreza
wreszcie można postraszyć bogobojnych
pokontrolować rozbuchany dobrobyt
a co!
a niech się boją!
niech się im włos na głowie jeży
niech się dają macać na lotnisku
niech ze strachem wsiadają do puszek szantażystek

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
Michalina z Rotterdamu
Michalina z Rotterdamu
Wiersz · 8 listopada 2015
anonim
  • Mi Lo
    "... niech ze strachem wsiadają do puszek szantażystek"
    oto celna fraza. spodobała mi się naprawdę.
    reszta łopatologiczna.

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Michalina z Rotterdamu
    Dzięki Mithril, coś mi sie o nie skopiowało ;)

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Mithril
    "-czywiście, że to był zamach"......................chyba czegoś brakuje

    · Zgłoś · 8 lat temu