Jakby tak zadbać o wszystkie plony
zakosztować słońca
Twojej młodej twarzy
to stałbym się człowiekiem uzupełnionym
młodszym o naszą miłość.
Jakby tak poznać smak zwycięstwa
nie kupionego ani pełnego zapożyczeń
po prostu wybijać prosty rytm
być zgraną sekcją - inspiracją miłości.
Jakby tak idąc jesienią
wkomponować się w jej charakter
zostać składnikiem w kajdanach symbiozy
łączyć się w ekosystem miłości.
Jakby tak mieć myśli selektywne
wśród których nieliczne wsiąkną w papier
to słowa wierszem miłości by pozostały.