dziewczyna

Tomasz Smogór

 

dziewczyna kąpie się w ruinach księżyca

łąka nie pamięta żeby była łąką

nasłuchuje krów burzy owady ciągną jej odzienie

gdzie serce zostawiła niedźwiedzica

 

a krew z rynienek mści się i ściga po niebie

jak po chłodni brzęczy już rój na ospowatej skórze

 

Tomasz Smogór
Tomasz Smogór
Wiersz · 10 listopada 2015
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    super

    · Zgłoś · 8 lat