przepraszam, gdzie znajdę szewca?
na końcu ulicy
stary szewc, pracuje przy butach, wokół bałagan, pełno sprzętu szewskiego
pokazuje buty, oficerki z oderwanym obcasem
na kiedy by mi pan naprawił buty?
a szewc na to:
na za tydzień, panie drogi
to jedyny zakład w mieście
a buty naprawił
dziękuję panu