***

filip

przepraszam, gdzie znajdę szewca?

na końcu ulicy

stary szewc, pracuje przy butach, wokół bałagan, pełno sprzętu szewskiego

pokazuje buty, oficerki z oderwanym obcasem
na kiedy by mi pan naprawił buty?

a szewc na to:
na za tydzień, panie drogi

to jedyny zakład w mieście
a buty naprawił

dziękuję panu

filip
filip
Wiersz · 15 listopada 2015
anonim