Żuleróż

abc

 

Corinne Rey

 

"Oni mają broń Pieprzyć ich My mamy szampana"

w sercu stolicy Francji kiedy od baru do baru

w przebieżce po modnej dzielnicy pełnej perwersji

szerzonych przez apologetów bałwochwalczego święta

poprawności politycznej

 

Powitajmy Panów przyszłego świata kwiatami

lub patrzmy na nich pod biurkiem schowani

na pole bitwy przeciwko niewiernym złożonym w ofierze

wraz z umiarkowanymi

 

Trzeba żyć pić i śpiewać! po nas choćby potop

przecież nie ma wojny zderzenia cywilizacji

powodów do strachu w tej zaprogramowanej narracji

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
abc
abc
Wiersz · 18 listopada 2015
anonim
  • abc
    No cóż, wiersz tyczy stricte okładki Charlie Hebdo. I w ten sposób jest jej przynależny.

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Mithril
    możliwe, ale ja bym się tego nie czepiał, bo czym innym jest wyrazić ból z powodów nazwijmy to "społecznych", a czym innym jest faktyczna żałoba po utracie kogoś bliskiego... wtedy na grobie się nie tańczy..?
    no ale ja mogę też inaczej spoglądać na sprawy dla mnie oczywiste :-)

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • abc
    Mithril:
    Okładka CoCo (Corinne Rey) uświadamia że trwa imprezka, od imprezki do imprezki tzw. elita aktywnej nie tylko młodzieży ale też elit intelektualnych, politycznych etc. która w przepisach autora zgodnie z tytułem jest żulami, kwiatem społeczeństwa. Stypa będzie potem, a teraz bal na Titanicu trwa w najlepsze.

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • abc
    Mi Lo:
    Satyra, sztuką jest śmiać się z samych siebie, trzeba być w tym totalnym.

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Mithril
    ...NOOOO - ALE STYPA jest czymś naturalnym...
    nie uważasz?
    :-)

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Mi Lo
    sęk w tym, że ten tekst to sztuczka po prostu i może radować serca wyłącznie tych, co być może gdzieś byli i byle co widzieli.

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • abc
    Bogusław Uściński:
    Ale to zachwyt, lepiej witać kwiatami przyszłych panów świata, brać na klatę prawdę objawioną, a nie w redakcji jak Corinne Rey chować się pod biurkiem. ;)

    Mi Lo:
    Poruszać posady ziemi, hm, to nie ta dziedzina, sztuka nie ma na celu tego.
    Jestem legendą i wszystko co stworze jest dobre, sorry odbiorca mój jest realny, w internecie są tylko twory mało rzeczywiste, mówię o istotach ludzkich. ;-)

    Mithril:
    W Charlie Hebdo napisali a właściwie narysowano okładkę skacząc do góry jak kangury, że jest to pismo satyryczne o zapytywaniach lewicowych to i wpisuje się doskonale w narracje http://bezuzyteczna.pl/static/content/e9...

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Mithril
    ...tym razem odczkawkowałeś - tekst podany, jakbyś to nie ty napisał, a skaczący z radości przyklaskiwacz na poziomie gimnazjalnym

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    mówiłem...

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Mi Lo
    niby zaangażowany. tekst jednak nie ruszył z posad ziemi, mnie też. po prostu przeszedł bokiem.

    · Zgłoś · 8 lat temu
Wszystkie komentarze