Gdy czekam na Ciebie, czuję się jakoś niepewnie!
Jest mi przykro, gdy nie mogę Cię znaleźć w moim domu, zbudowanym ze
Szczęścia. lecz także Lęku i Wspomnień Bolesnych, lecz zawsze jest Czymś
to Wspomnienie; jest zawsze czymś pozytywnym ; czymś nietypowym i
oryginalnym, czym co stało się w rzeczywistości czymś mało fatalnym.
"Kreuję, kreuję , kreuję i jeszcze raz kreuję " Obraz Ciebie, gdy My się stajemy
Jednym Słowem:"Kochamy Nawzajem Siebie", bo jak inaczej nazwać słowa ,
które są niby trzy ale są Jednym tym "wymarzonym i czymś poradnym".
Wciąż poradnym bo cieszy Uśmiech i Duszę , bo ono nie zna czym
są "Ludzkie Katusze".
"Szczęśliwy ten co pozna Smak Szczęścia Prawdziwego"- powiedzieć Mi możesz.
A Ja wiesz :"Twą Duszę otworzę"; "radzę Ci byś otworzył Swą Duszę i Serce"; "abyś
zapomniał o smutku i ludzkiej udręce".
Nie wiem czy wierzyć w każde słowo Twoje; że : "Ja i Ty - to Nas obydwoje"?
Bo kiedy słowo kocham istnieje, słowo przepraszam też "dnieje".
Na to wszystko pamiętać należy:"że Szczęście w większości od Nas chyba zależy".
A może raczej jest odwrotnie:"To właśnie każde z Nas Kroczy Samotnie".
By zmienić Sens tego wiersza , powiem tyle:"Powiem Ci Mój Kochany,że kocham
motyle , bo są kolorowe , jak Nasze Sny, choć tylko żyją kilka dni".