Trzeba usunąć muzykę
bo jest obrazą boskiego majestatu
jej wytwórcy odbierają cześć przynależną
niepodzielnie wszechmocnemu
Muzyka szerzy się niczym nowotwór
powoduje złe skłonności u słuchaczy
paradujących po ulicy
w kusych spódniczkach i t-shirtach
z wizerunkiem ulubionych zespołów
popełniając grzech idolatrii
Gorsząc wyuzdaną nagością
którą przecież godzi się zakrywać
trzeba ubierając się przyzwoicie
aby na ulicy nikt nie nazwał dziwką
niegodną szacunku
"Cenzura w Teatrze Polskim? Minister każe wstrzymać przygotowania do premiery spektaklu "Śmierć i dziewczyna""
https://www.youtube.com/watch?v=iKDsvpUp...
bez żadnego ALE, deportowałbym bez mrugnięcia okiem