POECI

Sylwia Aszendorf

 

 

POETOM W SERCACH
MUZYKA GRA
ICH ŚWIAT KOLOREM
TĘCZY

Z PISOWNIĄ MUSZĄ BYĆ
ZA PAN BRAT
BY CZYTELNIKÓW
NIE MĘCZYĆ

POECI WIEDZĄ 
CO TO ŁZY
CIERPIENIEM I SZCZĘŚCIEM
KARMIONE

WRAŻLIWOŚĆ MAJĄ
JUŻ WE KRWI
I MIŁOŚĆ
NIESPEŁNIONĄ

POETA KIEDY
PISZE WIERSZ
NA INNY POZIOM
WCHODZI

W ŚWIECIE ILUZJI ŻYJE
I W ŚWIECIE ILUZJI
ODCHODZI

 

Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 24 listopada 2015
anonim