wyparcie

Jacek JacoM Michalski

dopóki jeszcze błyskiem oka

skojarzenia powodują dreszcz

można je ubrać w magnes dotyku

pod byle jakim pretekstem

 

czas bezlitośnie nas odziera

z niewykorzystanych szans

dając kaca przed faktem

jako pokutę za brak winy

 

nie zapamiętuj młody kolego

czego nie dało się spróbować

złudzenie smaku ciąży bardziej

od nasycenia nienasyceniem

Oceń ten tekst
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 24 listopada 2015
anonim