jest czas na rogate młode ślimaki
na niebezpiecznej ścieżce
tupią też jeże
stare rozumy dokądś się spieszą
jest coraz ciemniej
mówią już jesień
słowa jak suche liście spadają
i szeleści
kaskada zakrzepowa
ile etykiet pokryła warstwa potulności
przytulamy te jeże
są zabawne
takie myszo-kaktusy
jest coraz ciemniej
słowa jak (...) liście spadają
i szeleści kaskada zakrzepowa"
tyle