W pajęczynie tolerancji

Cytra


jest czas na rogate młode ślimaki

na niebezpiecznej ścieżce 
tupią też jeże

stare rozumy dokądś się spieszą 
jest coraz ciemniej
mówią już jesień

słowa jak suche liście spadają
i szeleści 
kaskada zakrzepowa

ile etykiet pokryła warstwa potulności
przytulamy te jeże 
są zabawne

takie myszo-kaktusy

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Cytra
Cytra
Wiersz · 27 listopada 2015
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Z tym przytulaniem to ostrożnie, jeże często są zarażone wścieklizną. Ale tupią miło, nie noszą jabłek i giną na drogach. Żal jeży.

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Michalina z Rotterdamu
    Jeże bardzo są sympatyczne ;)

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Mithril
    "stare rozumy dokądś się spieszą
    jest coraz ciemniej

    słowa jak (...) liście spadają
    i szeleści kaskada zakrzepowa"

    tyle

    · Zgłoś · 8 lat temu