Pochłonięty tęsknotą za Życiem , bliskim Ideału Miłości; zacząłem szukać czystej przyjemności...
Ta przyjemność stała się jak Moja Druga Twarz, otwarta na Wszystkich tych,którzy kochają
jak Ja przyjemność-powiedział Hedonista...
Wiecie , nauczyło Mnie Życie korzystać z Przyjemności , ale i z tym -spotkałem wiele Wrogości...
Ja , Hedonista , hedone to moja Łajba , na której zostawiłem Swoje Wspomnienia pełne Przyjemności, która ku Mnie ciągle Kroczy..
Płynę tą Łajbą , przez cały czas;kocham Jej Piękne aczkolwiek zbyt hedonistyczne oblicze i Wdzięk Jej przy Świetle z Świec...
Tak czasem romantycznie, czasem nie - płynie Mi również Mi Życie gdy z Nią kocham się...
Hedone , nauczyło Mnie, że Życie to jest coś smacznego, niesamowicie słodkiego i kolorowego...
Hedone, powiedziało Mi,że Kochać to znaczy Czuć Przyjemność Uczuć...
Ja , Hedonista - nie odpuszczę sobie Dobrego Wina i Wielkiej Łazienki z Ogromną Wanną...
To tylko na Koniec:"Jestem dla Siebie Własnym Przykładem, Ideałem i Autokratą"... wiesz...