Literatura

Jabłka (wiersz)

Annika

czas widzę, dotykam, smakuję

jabłko modre

w dłoni świat zmieszczę

stopy moje

oczy żywe

czego więcej chcesz

jak szaleniec szukasz

biegasz w otępieniu

jabłonie  okradasz

korzenie wyrywasz

i do gardła wpychasz

nie widzisz

że sam

modre jabłko

w dłoni skrywasz

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 1 grudnia 2015, 16:12
widzę, dotykam, smakuję zmieszczę
chcesz szukasz biegasz okradasz wyrywasz
wpychasz widzisz skrywasz
oto skarby w szale enterów skryte. to trochę za mało na dobrą lirykę
przysłano: 1 grudnia 2015 (historia)

Inne teksty autora

Dla nich
Annika
Czasem
Annika
Idę
Annika
Towar
Annika

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca