Fraszka na kruczki prawne

Comporecordeyros

 

Czy przepuszczą kruczki prawne dobrą wolę?

Czy ona musi jak wąż chytry przemknąć skrycie,

zanim kruczki prawne zaczną, dopiero za padlinkę,

tak w ogóle przepuszczać życie,

strosząc przy tym piórka wieloznacznie,

gdy już przepisy będą rozum i rzeczywistość

omijać bacznie.

Oceń ten tekst
Comporecordeyros
Comporecordeyros
Wiersz · 3 grudnia 2015
anonim