Literatura

Raimundo Arruda Sobrinho (wiersz)

abc

Gdybym tylko chciał

powiedziałbym że mówię i tak by się stało

zanim się zestarzeję wszedłbym na szczyt

dzięki hakom sprawiłbym

że konkurencji do awansu powinęłaby się noga

w jednej z tych dużych korporacji

dostąpiłbym afiliacji stał się

częścią białych kołnierzyków

Dobrzy ludzie zasługują na szczęście

piękny widok z okien apartamentu

A źli no cóż lądują na ulicy

i śmierdzą niemożebnie nie mają swojego

adresu tylko szałas przy odrobinie

szczęścia

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 5 grudnia 2015, 14:45
Przeważnie chodzi o tę odrobinę szczęścia...
abc
abc 5 grudnia 2015, 14:49
no właśnie www.youtube.com/watch?v=_0e8kIxO5Os
Michalina z Rotterdamu
Michalina z Rotterdamu 5 grudnia 2015, 15:58
Chcieć to móc. Gorzej jak się nie chce chcieć i się gdyba.
abc
abc 5 grudnia 2015, 16:21
różne są priorytety, niekiedy coś trwa 35 lat, nie zawsze co szybkie jest dobre. ;)
przysłano: 5 grudnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca