Raimundo Arruda Sobrinho

abc

Gdybym tylko chciał

powiedziałbym że mówię i tak by się stało

zanim się zestarzeję wszedłbym na szczyt

dzięki hakom sprawiłbym

że konkurencji do awansu powinęłaby się noga

w jednej z tych dużych korporacji

dostąpiłbym afiliacji stał się

częścią białych kołnierzyków

Dobrzy ludzie zasługują na szczęście

piękny widok z okien apartamentu

A źli no cóż lądują na ulicy

i śmierdzą niemożebnie nie mają swojego

adresu tylko szałas przy odrobinie

szczęścia

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
abc
abc
Wiersz · 5 grudnia 2015
anonim