Szkło kontaktowe

abc

Nie jestem jak ci żyjący bez celu

ofiary przeobrażeń

lumpenproletariacka podpora

populistów

 

kupujących głosy obietnicą

braku konieczności pracy

do końca swych dni

że wszyscy są równi

a nie równiejsi i tym podobnymi

bajkami karmiący ich

 

Jestem nowoczesny

łykam wszystko bez zastrzeżeń

co powiedzą ulubieni

znani prezenterzy telewizyjni

całkowicie niezależni

 

Bolesne jest odrywanie od koryta

króla Midasa któremu

morda się w plazmie nie mieści

podzielam jego ból

że z głodu spuchł

 

Więc dzwonię do redakcji

potępiam władzę w czambuł

i tak dzień w dzień

 

abc
abc
Wiersz · 13 grudnia 2015
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    brakuje mi tu jeszcze nawiązania do automatycznych rytetów, czyli auto-rytetów

    · Zgłoś · 8 lat