jedna i niejedna

abojawiem

jedna jest

moja pani i kochanka -

taka pani tak kochana

że jeden ja zazdroszczę

drugiemu sobie -

ale cały świat może też

zazdrościć tobie kochana

i będzie ci zazdrościł

takiej miłości -

tylko że świat o tym

o tej swojej zazdrości

jeszcze nic nie wie

nawet jeśli wie o takiej

niejednej miłości

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 14 grudnia 2015