że nikt nic nie wie
że niczego się nie domyśla
że nic nikomu do niczego
(ani potrzebne ani zawadą) - idylla
jakby człowiek mógł być
taki zamknięty czy taki obojętny -
żeby nie powiedzieć - nijaki
jakiego pewnie szukać
tylko w bajkach bądź na antypodach
gdzie nic nikogo nie uziemia
a wszystko wszystkich
odrywa od ziemi