myślałby ktoś

abojawiem

że nikt nic nie wie

że niczego się nie domyśla

że nic nikomu do niczego

(ani potrzebne ani zawadą) - idylla

 

jakby człowiek mógł być

taki zamknięty czy taki obojętny -

żeby nie powiedzieć - nijaki

jakiego pewnie szukać

 

tylko w bajkach bądź na antypodach

gdzie nic nikogo nie uziemia

a wszystko wszystkich

odrywa od ziemi

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 14 grudnia 2015