szopka polanowska(P)

Grzesiek z nick-ąd

 

a w Polanowie tak jak dawniej
pachnie spokojem i powietrzem
może nie pięknie ale ładnie
wszak dobre lepsze jest niż lepsze

ludzie gdzieś idą bez polotu
wczoraj po wino dziś po smalec
na przekór zgrai czarnych kotów
bywają sobą niebywale

więc w butach ciągle trochę słomy
bardziej dla ciepła niż pod schemat
psy obszczekują nieznajomych
choć prawie nigdy ich tu nie ma

czasem przypadkiem ktoś tu wpadnie
zmienić oponę jeśli pęknie
zobacz kochanie jak tu ładnie
a mogło przecież być tak pięknie

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 10 głosów
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 15 grudnia 2015
anonim