jestem biały

Yaro

jestem biały

nikt ważny

szanuję inne rasy

 

 

niegdyś żołnierz

wcześniej ministrant

lat dziewięć

 na karku dziś trzy dziewięć

trójka dzieci

tata kasa nie odmówisz 

bo płacz

 

czy

to ważna rzecz 

nie wiem 

oceń czas ominiętych chwil

 

czy wszystko co kocham

kochać chciałem

nie wybredny

inni myślą że cwaniaczę

 

ćwicząc umysł i ciało

uciekam w ciszę 

szelest papieru 

kilka słów jakiś napis

 

jestem biały

Oceń ten tekst
Yaro
Yaro
Wiersz · 19 grudnia 2015
anonim