Nic do mnie nie dociera

allme

Mam tyle myśli, które chcę przelać w tekst
Lecz nie wiem jak zapisać ich treść
Nie znam początku, końcówki nie znam też
A z tego zamieszania sama nie wiem co chcę

 

Było to coś ważnego, a ja tą myśl zgubiłam
Gdybym zaczęła jej szukać to sama bym zabłądziła
Boję się bać, smucić i śmiać, bo zacznę marzyć
A wtedy odzyskać mnie nie dacie rady

 

Chodzę z głową w chmurach nic do mnie nie dociera
A gdy się z tego zbudzę nie wiem czy jest piątek czy niedziela
Zapominam wszystko co się wtedy stało
A te moje myśli zapomniane zostaną

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
allme
allme
Wiersz · 23 grudnia 2015
anonim
  • Ir
    "Mam tyle myśli, które chcę przelać w tekst
    Lecz nie wiem jak zapisać ich treść
    Nie znam początku, końcówki nie znam też
    A z tego zamieszania sama nie wiem co chcę"

    Stąd wniosek, należy przemyśleć zapisać sensownym tekstem, a nie publikować co ślina na język przyniesie...bez zastanowienia.

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Chodząc z głową w chmurach nic do mnie nie dociera
    Marząc o miłości podeszła do mnie krowa.
    Wyczuj różnicę i popraw tę koszmarną składnię
    Kiedy chodzę z głową w chmurach nic do mnie nie dociera
    Chodzę z głową w chmurach nic do mnie nie dociera
    Ale nie tak jak ty napisałaś

    · Zgłoś · 8 lat temu