Święta się do nas zbliżają
Po zimnym śniegu tupają
Wszyscy się dziś uśmiechają
Swe prezenty otwierają
Ja się tym nie przejmuję
Czy prezent swój rozpakuję
Zajęta jestem patrzeniem na gwiazdy świecące
Szukaniem znaku, który pokaże, że czujesz się dobrze
W głowie mam wspomnienia z dnia
Naszego ostatniego spotkania
Gdy patrząc na ciebie płakałam
Bo dalszego życia bez ciebie się bałam
W końcu podeszłam do choinki i za nią zajrzałam
Będąc w rozsypce Ciebie szukałam
Choć niczego się tam nie spodziewałam
To i tak bardzo się załamałam
Czemu mówią, że święta to czas radości
Skoro mam je spędzić bez twojej obecności
I pod jemiołą też nic się nie zdarzy
By się uśmiechnąć mogę tylko pomarzyć
Chodź jako przywołanie
choć, chociaż jako "jednak"
poamarzyć - literówka