Literatura

przypowieść wigilijna (wiersz)

Mi Lo

 

 

 


świat zachował się całkiem nieźle

 

skryty na półce z ulubionymi lekturami
jedna kartka z życzeniami może się właśnie spełnić
tylko nie wiem czy w głębi serca naprawdę tego chcesz
czy wszystko uleciało z dymem niezbyt drogich papierosów
oto hala odlotów gdzie demokrację pośród oklasków trafił szlag
podobno na szklanym ekranie nawet ładnie wygląda ta tragedia

 

ale to zupełnie inna sprawa
dotykająca kwestii posmaku w ustach
łatwo się tego nie pozbędę

 

w przykrótkiej koszuli zakłócam mir odmierzając
czas do kolejnego rozpalenia ogniska domowego
dyskusjami o wyższości skibki chleba nad urojeniami
skutki niespełnionych marzeń gryzą bruk
niepotrzebnie się nad tym rozwodzisz
podnosząc głos o oktawę za późno

 

spotkamy się jeśli to było wczoraj
 

 

 


dobry 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Norbert Gołąb
Norbert Gołąb 24 grudnia 2015, 11:58
marzeniami / marzeń. Dla mnie taki se.
Mi Lo
Mi Lo 24 grudnia 2015, 12:13
a widzisz. ja nie dostrzegłem. zbyt oczytany. dzięki
przysłano: 23 grudnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca