Wilk i sarna

Zgniła decha

On jest zbyt groźny.

Ja za delikatna.

On jest, jak wilk.

Ja jestem, jak sarna.

On mnie goni.

Ja wciąż uciekam.

Gdy mnie dogodni,

Pożera mnie.

Nie zwleka...

 

Dawno nie pisałam wierszy, więc wybaczcie mi, jeśli będą błędy związane przede wszystkim z interpunkcją. Zastanawiałam się, czy nie zostawić go bez znaków interpunkcyjnych, ale opinię na temat tego zostawiam wam. Dawno mnie nie było na wywrocie, więc czuję się trochę tak, jakbym dopiero zaczynała. Wiersz jest bardzo osobisty, więc no...miłej interpretacji :)

Oceń ten tekst
Zgniła decha
Zgniła decha
Wiersz · 25 grudnia 2015
anonim