Literatura

"MIŁOŚĆ..GAŚNIE ...LUB...NIE..." (wiersz)

Róża

Kiedy Miłość "Gaśnie", ucieka jak z kominka lecące drewienka i dym...

 

Pozwól , Mi Moje Kochanie- opisać , to co Teraz Czuję i Ułożyć w Jeden Rym...

 

To , taka Prośba , bo Myślę o Tobie Mój Ty Kochany i o Nim też...

 

Bo, tylko Prośbą, mogę wyrazić to co Czuję- Dobrze Wiesz!

 

Ta PROŚBA NAZYWA SIĘ TĘSKNOTĄ I ŻALEM DUSZY, której już Nikt Bardziej Nie

 

Poruszy...

 

Na zewnątrz, Zimno i Bardzo Źle, jak parę dni temu- była też Mgła Zawiesista i Lecący

 

Śnieg...

 

Ta Zima Mnie "przytłoczyła";"Pokryła Mnie Mgłą niewidzialną"...

 

"Zawiesiła , Nicią Białą- Nietykalną..."

 

Ta Prośba, jest do Was...wiecie , jak trudno jest Żyć w Radości, na tym oto Świecie...

 

Ja "przeszłam" Setki Mil, w Mym Życiu- setki mil myśli Moich...

 

Próbowałam, "odbudować dni i miesiące i lata, te Bolesne i Stracone"...

 

Lecz, jednak ...Nie Dano Tego Mi...dlatego mam Nadzieję,że może jeszcze Spotkamy się..

 

Dlatego, chcę widzieć,że Życie Wasze , będzie Zawsze Snem..

 

A Moje, na ile -kto wie?

 

Moje, czy tylko Moje...? No właśnie,..

 

No właśnie...!

 

Moja Miłośc jest Mocna, lecz Kiedyś na pewno całkowicie Zgaśnie...

 

CZY TAKĄ CHCECIE WIDZIEĆ MNIE? PAN BÓG JEDEN WIE...

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 26 grudnia 2015, 18:38
Zatem znasz adresata!
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 27 grudnia 2015, 10:02
rymy słabiutkie niestety no i ten zapis z kobyłami i wybiórczą interpunkcją
nie moja to bajka, nie moja
przysłano: 26 grudnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca