ERROR (Please wait for game to exit)

Beczka słów

 


Spodziewam się czyjegoś nadejścia. Zjawienia.
Bez świadomości, że ktoś również na mnie czeka.
Wyglądamy siebie wzajemnie, zmęczeni już
tym oczekiwaniem. Martwi. 
Spóźnieni. Nieczynni.
Mijają nas o parę długości
inni, którzy się doczekali,
lecz wciąż nadpobudliwi, niecierpliwi.

Odnotowuję falstart. Liczyłem na postęp.
Jedno jest fascynujące. Oglądam 
reklamówkę z Tesco. Wiruje na wietrze.
Napełniam się myślą. 
Biodegradowalność to nie wszystko.
Biodegradowalność to...
Biodegradowalność...

 

 

15.11.2015

Beczka słów
Beczka słów
Wiersz · 27 grudnia 2015
anonim