manowce

Jacek JacoM Michalski

ślepy od urodzenia śni o słońcu

każdą ciszę widzi lepiej od profetów

codziennie dotyka pełni światła

mając całą przestrzeń w ramionach

 

talent zabiera przyjaciół

słyszy gamę kolorów

od czerni do dyszkantu 

świat staje się zbyt tłoczny

 

tyle w nas miłości ile muzyki

tyle słów w obrazach ile wiary

zostawmy nazwy drogowskazom

bezdroża prowadzą w chmury

 

to czego nie mamy

wzbogaca mocniej od nadmiarów

bóg kocha biedaków

dlatego mają najwięcej

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 31 grudnia 2015
anonim
  • Jacek JacoM Michalski

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    A może są najbogatsi bo Bóg ich kocha?

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • bea
    Zastanawiające.
    Kiedy ci brak, to się starasz. Kiedy masz dość, to się lenisz? Czy nie tak.. choć różnie to wygląda.
    Największą motywacją jest druga osoba.
    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 8 lat temu