zmrożony (Po) ??????

Grzesiek z nick-ąd

kolejnego dnia kolejnego roku
ustanowionego święta nie świętuję

karmiąc sikorki smalcem

z własnoręcznie niewyłuskanymi ziarnami

ptaki przebywszy noc

w sobie tylko znanych zakamarkach

wdzięcznie wystukują melodię
na cześć mroźnego poranka

i jego zbawiennego wpływu

na obraz i podobieństwo

biały dym z komina
przysłania kościelny zegar

wzywający wiernych do świętowania

nie wieści niczego ważnego
poza ludzką potrzebą ciepła
między innymi

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 6 stycznia 2016
anonim
  • Mithril
    "kolejnego dnia kolejnego roku
    ustanowionego święta nie świętuję karmiąc sikorki
    smalcem z własnoręcznie niewyłuskanymi
    ziarnami

    ptaki przebywszy noc w sobie
    tylko znanych zakamarkach wdzięcznie wystukują melodię
    na cześć mroźnego poranka i jego
    zbawiennego wpływu na obraz i podobieństwo

    biały dym z komina

    przysłaniając kościelny zegar wzywający wiernych
    do świętowania nie wieści niczego ważnego
    poza ludzką potrzebą ciepła
    między innymi"


    a mnie............................tak :-)

    · Zgłoś · 8 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    dziękuję, w całości skorzystałem z rady zadziwiony że bardziej wiesz o co mi chodzi niz ja sam:)

    · Zgłoś · 8 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ludzka potrzeba ciepła między innymi, to wg mnie wystarczający powód aby istniały takie przybytki.
    Chyba wolę Cię w rymowanej odsłonie.

    · Zgłoś · 8 lat
  • Mi Lo
    inaczej. i naprawdę działa. dziękuję.

    · Zgłoś · 8 lat