permanentna krytyka

Jacek JacoM Michalski

słowo początkiem

z emocji albo wody

sens jak krzyk

wykuwany szeptem

drewnianego misterium

buduje płoty z krzyży

nie wierzę w wiarę

milionów

na żadnym placu

i żadnym cieniu

bilet wszystkich stron

pozwala na nigdziebądź

 

białe myszy machają skrzydłami

jak przednówek objawienia

bełkoczę do rytmu

a słowo w słowie

oddane pod pręgierz

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 8 stycznia 2016
anonim
  • Mithril
    "słowo początkiem z emocji albo
    wody

    sens jak krzyk
    wykuwany szeptem drewnianego misterium
    buduje płoty z krzyży

    nie wierzę w wiarę milionów

    na żadnym placu
    i żadnym cieniu bilet wszystkich stron
    pozwala na nigdziebądź

    białe myszy machają skrzydłami jak przednówek
    objawienia bełkoczę do rytmu a słowo
    w słowie

    oddane pod pręgierz"


    się mnie.......................tak :-)

    · Zgłoś · 8 lat
  • Jacek JacoM Michalski
    Tyż piknie ;-)

    · Zgłoś · 8 lat