Stopy mojej ukochanej

Enturiarium Minuk

Struktury nadprzyrodzone

Są jak blask strząśnięty z nieba

Wylepiony w rzeźbie genów

 

Przywieram do stóp mojej ukochanej

Dla wyznań miłosnych językiem dotkniętych

Stróżka radosnej magii zawarta w mej ślinie

 

Oddech stóp Wesołość Boginii I

Poprzez stopy przepływa plazma szczęścia do zarzewia duszy

Jak na falach radiowych niesiona piosenka

Niczym klej archanielski odtwarzam źródło śmiechu w moim mózgu

 

Och! te stopy dotykają polskiego panteonu genów!

 

                    8.01.2016

Enturiarium Minuk
Enturiarium Minuk
Wiersz · 9 stycznia 2016
anonim
  • Enturiarium Minuk
    Zapraszam na mojego bloga, jeśli będą zainteresowani, będę go kontynuował częściej:

    noce-z-dniami-mylic-ciagle.blogspot.com/

    Pozdrawiam wszystkie szalone Duszki.

    · Zgłoś · 8 lat
  • Marat Dakunin
    Niezły, końcówka rozbraja..

    · Zgłoś · 8 lat