w kuluarach

Jarosław Baprawski

każda podróż ma swój koniec

każde życie ma swój cel

każda miłość ognie

popiół

 

cichy wiatru w uszach szloch

 

choćbyś złapał świat za ogon

i pochodnię prawdy niósł

to dopadnie cię

sól w oku

 

cichy wiatru w uszach szloch

 

aż usiądziesz gdzieś na schodach

tęskno w niebo zadrzesz łeb

i pomyślisz dobry Boże

kończmy już

 

cichy wiatru w uszach szloch

skrzydła kruka Mery Lou

 

za kurtyną

Oceń ten tekst
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 15 stycznia 2016
anonim