live at the hollywood bowl 1968

Jacek JacoM Michalski

król jaszczur yeah

nie ma go a jest

patrzę na niego

turn out the light

brzmi ciemnością

turn out the light

światło gra zza drzwi

sączy się przez brak klucza

nocą Indian autostrady

wyjątkowość twarzy z galerii ofiar

wśród bosych morderców

na galeonie który zapomniał języka

w niemej karawanie

 

statyw mikrofonu jest granicą

między prawdą a jej odbiorem

może znowu przyjdzie ktoś

kto nocą rozpali ogień

Oceń ten tekst
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 16 stycznia 2016
anonim