z zeznań Baprawskiego

Jarosław Baprawski

tego dnia

dzień przed wieczerzą

siedziałem kurwa ze złodziejami

 

obstawiali zakłady

czy Judasz go wyda

 

nad ranem przyszli zbrojni

i ubranego w skórę złoczyńcy

powiesili mnie obok z bukmacherem

 

wyszeptałem do Wydanego

wspomnij moje wiersze

 

i tego dnia

kruki nie tknęły chleba

Oceń ten tekst
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 19 stycznia 2016
anonim