Literatura

"Celtowska" społeczność (wiersz)

Doris

Nasza "celtowska" społeczność
Kisi się w ławkach przy smogu
Kontemplując o wszystkim
Co nie podlega systemowi
Jedni razem, wtuleni
Drudzy spoglądając z zazdrością
Czują się sami, choć
W tej naszej społeczności

Nasza "celtowska" grupa
Ucieka z domów co dzień
Łykając piwo na samobójstwo
Dusz targanych rzeczywistością i mrozem
Wbija nogi w ściany
Ręce w uściski splata
By dać sobie choć odrobinę
Siły, na przetrwanie jutra
W promieniach starego Słońca

19. 10. 99
Pub "Celt"



niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Pani E.B.Buszmenka
Pani E.B.Buszmenka 10 pazdziernika 2003, 16:35
Słońce co dnia jest nowe, a piwa nie pijemy na samobójstwo. Tak wogóle to w dupę zjebane na chandrę i odbicia czegoś niewiadomego.Czy to prawda?
przysłano: 8 marca 2000

Inne teksty autora

***
doris
***
doris
Zagłada
Doris
[***]
Doris
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca