epitafium dla niejednej miłości(pi)

Grzesiek z nick-ąd

 

Na co nam miła miłość przyszła
gdy słowa cięższe od kamieni?
Gdy prawda to jest rzeczywistość,
która się w wiarę nie chce zmienić?

Gdy ptaki dawno wyśpiewane
mieszkają w klatkach bez pamięci
o tej wolności niesłychanej,
która się sama sobą święci.

Kwiaty w ogrodach zaperzonych
pachną tak smutno, że aż piszczy
bieda co pośród pustych dłoni
próbuje sama się nie ziścić.

Choć starość szura coraz głośniej
to młodość ciągle szumi w głowie,
więc jeszcze marzę o tej wiośnie
kiedy mi miłość swą opowiesz.

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 22 stycznia 2016
anonim
  • Mithril
    ...a bo próżność lustra wynalazła - gdyby nie to... to może by ciało nie zauważyło, że się już cokolwiek sypie, bo w bani to nieustający "maj"
    :-)

    · Zgłoś · 8 lat
  • Mi Lo
    Można rymowanki i pisać wiersze. Wśród składających wersy okraszone rymami nie masz tu konkurenta

    · Zgłoś · 8 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ja myślę, że także wśród tych którzy nie rymują, redakcji nie wyłączając :)))

    · Zgłoś · 8 lat
  • Mi Lo
    Tak, czy siak... to czytelnicy na tym skorzystają.

    · Zgłoś · 8 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    cieszę się że opinie czytelników stawiasz na pierwszym miejscu :))))

    · Zgłoś · 8 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    przepraszam że pisze....panowie gry międxy wami mało mnie interere...mnie interesuje tylko poezja

    · Zgłoś · 8 lat