pląs godowy

Jacek JacoM Michalski

od dawna nie piję

a czuję się pijany

wyszło szydło z balbiny

strachem na lachy

i tańczy jak chochoł

na obcych salonach

 

zatarte zdrady

w kolejnych posłowiach

nazywają każdą prostotę

Kain został wzorem patrioty

a werbalizm rozluźnia pośladki

Oceń ten tekst
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 22 stycznia 2016
anonim